Ne așteaptă o iarnă grea. Ce spun meteorologii

termometru inghetNe asteapta o iarna grea, cu viscole si temperaturi care ar putea ajunge la minima absoluta, de minus 38 de grade Celsius, ne atrag atentia meteorologii, care ne indeamna sa ne facem provizii de mancare si apa.

 

„Noi ne luam, si dupa animalele salbatice, cand facem prognoze”, spune in mod bizar, directorul comercial de la Romgaz, care sustine si el ca va fi o iarna lunga si apriga. Surprinzator este, ca „previziunile” mistretilor, cocorilor si broastelor testoase, au ajuns astfel din Evul Mediu, intr-o companie listata la bursa.

like facebookFlorentina Georgescu, director executiv ANM: „Daca vorbesc despre posibilitatea ca in ianuarie sa avem temperaturi mai scazute decat norma pe partea de nord si de centru este posibil ca acest mesaj sa se concretizeze prin perioade de ger. Temperatura minima la noi in tara este de -38 grade Celsius, valoare inregistrata cu zeci de ani in urma, dar, in ultimii ani, am avut episoade cu ger in care ne-am apropiat simtitor pe foarte scurta durata de aceasta valoare.”

In decembrie, in schimb, zapada se va lasa asteptata in sudul tarii si in Capitala. “Exista deocamdata sperante destul de mari sa fie strat de zapada la sfarsitul lunii decembrie in zona de munte. Pentru zona mai joasa, este greu de spus. Daca va fi zapada la Bucuresti, nu va putem spune acum”

In mod normal, am putea avea un viscol luna viitoare si cate doua in ianuarie si februarie. Florentina Georgescu, director executiv ANM: „Asta recomand tuturor chiar si bucurestenilor, sa aiba totusi in casa o mica rezerva de apa de alimente, ca cine stie poate daca stam la casa, ne trezim dimineata si peste noapte a fost viscol si nu pot sa deschid foarte repede usa”.

Sursa: Stirile ProTV

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *