Anchetă după copacul prăbușit pe mai multe autoturisme din zona Onicescu

copac-peste-masina1Reprezentanții Primăriei Botoșani au anunțat o anchetă, după ce un copac din zona Octav Onicescu a căzut peste trei mașini.

Viceprimarul municipiului Botoșani, Marian Murariu, susține că a cerut o situație Direcției Edilitare din cadrul Primăriei, pentru a vedea ce s-a întâmplat cu solicitarea cetățenilor din zonă, care au cerut ca acel arbore să fie tăiat.

Voi investiga atent situația. Am cerut un raport de la Edilitare”, a menționat viceprimarul municipiului Botoșani.

De partea cealaltă, directorul Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement susține că procedura de aprobare a tăierii arborilor uscați din municipiul Botoșani este destul de greoaie, dat fiind faptul că trebuie obținute avize de la Mediu și Direcția Silvică, aceasta putând dura și două săptămâni.

like facebookOamenii au făcut adresă pe 31 octombrie, dar abia joi s-a întrunit comisia de avizare a tăierilor, pentru că trebuie să le amintim cetățenilor că arborii sunt tăiați în baza unor reglementări legale. La nivelul municipiului este constituită o comisie de avizare a tăierilor, formată din reprezentanți ai Primăriei, DSPSA, Agenției de Protecția Mediului și Direcția Silvică. Această comisie decide oportunitatea tăierii acestor arbori, iar Agenția de Protecția Mediului și Direcția Silvică au un cuvânt greu de spus și oricât ne-am da de ceasul morții în anumite spețe să tăiem copacii, nu primim aviz atât de ușor”, a menționat Eugen Țurcanu, directorul DSPSA.

 

 

 

One thought on “Anchetă după copacul prăbușit pe mai multe autoturisme din zona Onicescu

  1. Normal program de 3 ore pe zi si salarii ca la cei nebuni cum mama dracu sa nu dureze doua saptamani pentru un aviz ca doar lucram cu spatele 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *