Vremea se răcește. Ce anunță meteorologii în următoarele două săptămâni

vremea la BotosaniAdministrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în intervalul 7-20 noiembrie. Potrivit meteorologilor, începând din 8 noiembrie, valorile termice vor scădea brusc, astfel că pe parcursul primei săptămâni vremea va deveni mult mai rece decât ar fi normal în această perioadă din an. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 8 grade, iar cele minime între 0 și 4 grade, valori mai scăzute, preponderent negative, urmând a se înregistra în dimineţile de 11 şi 12 noiembrie.

like-facebookÎncepând din 13 noiembrie, temperatura aerului va fi în creştere, ajungând la valori peste cele normale în a doua decadă de noiembrie. Astfel, sunt estimate medii regionale de 7…13 grade ziua şi 1…4 grade noaptea. Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată pe parcursul celor două săptămâni, dar cu precădere în perioada 8 – 11 noiembrie când se pot cumula local şi cantităţi de apă mai importante. Şi tot în aceeaşi perioadă, se vor semnala şi precipitaţii mixte.

LA MUNTE Vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că în intervalul 9-12 noiembrie valorile termice se vor situa sub mediile climatologice, cu minime de -10…-5 grade şi maxime de -2…3 grade. Pentru cea de-a doua săptămână se estimează o creştere treptată a temperaturilor ce vor deveni apropiate de cele normale pentru perioada din an. Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată, cu precădere în prima săptămână, când local se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate. În perioada 9-11 noiembrie vor fi mai ales ninsori, iar în restul intervalului se vor semnala precipitaţii mixte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *