Președintele PNL Botoșani acuză directorii de școli că fac campanie inspectorului general al IȘJ

costel-soptica-catalion-flutur-cristian-romanPreședintele PNL Botoșani, Cătălin Flutur, acuză directorii de școli că au început deja să facă campanie electorală pentru inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Mihaela Huncă. El a spus că directorii de școli cu delegație, ”care sunt foarte buni agenți electorali”, nu fac altceva decât să transmită mai departe că realizările din școli au fost realizate de IȘJ.

like facebookVorbesc de directorii de școli din comune cărora li se spune că Alfa și Omega în județ și tot ceea ce se întâmplă, toate realizările într-o școală, dacă s-a dat cu var pe un perete sau dacă s-a schimbat cremonul la o fereastră, se datorează doar inspectorului general, ceea ce este fals. Se încearcă și se spune, pentru că acești directori de școli cu delegație sunt foarte buni agenți electorali, li se bagă lor în cap, și mulți dintre ei știu lucrul acesta, dar trebuie să spună la rândul lor că dacă nu ar fi existat nu știu ce comisie de învățământ pe la Senat sau nu știu ce inspector general pe undeva, nu se întâmpla nimic în școlile lor”, a spus Flutur.

Acesta a explicat că, potrivit Legii educației, unitățile de învățământ sunt finanțate cu alocații de bază care vin direct pentru salarii și pentru lucrări minimale de întreținere, respectiv alocația complementară pe care o dau doar consiliile locale cu primarii în funcție.

La sfârșitul lunii octombrie 2016, mai spune Flutur, puțin peste 60% din fondurile alocate școlilor au fost cheltuite pentru reparații și întreținere, iar până la sfârșitul anului nu vor fi cheltuiți toți banii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *