Teatrul ”Mihai Eminescu” a primit trofeul pentru ” Cel mai bun spectacol” la un festival internațional

tu esti Dumnezeul meu - spectacol la Teatrul Mihai Eminescu BotosaniLa mijlocul lunii octombrie, la Cernăuți – Ucraina, s-a desfășurat Festivalul Internațional de Teatru „Aplauzele de Aur  ale Bucovinei „, ediția a XI – a. Din  România, singura trupă selecționată pentru a fi primită în Festival a fost cea a Teatrului „Mihai Eminescu ” din Botoșani.

like facebookTrupa botoșăneană a prezentat spectacolul „Tu ești Dumnezeul meu „, după Albert Ramsdell Gurney Jr. în regia Ludmilei Skripka.

În seara reprezentației, datorită unei publicități intensive , de mare calitate și sensibilitate, făcută de presa scrisă de limba română  din Cernăuți, de Teatrul gazdă, de Asociația Culturală „Mihai Eminescu” din  Cernăuți, splendida sală a Teatrului „Olga Kobîleanska” a fost arhiplină, mai bine de 700 de spectatori.

Teatrului  „Mihai Eminescu” din Botoșani  i-au revenit: Diploma și Trofeul pentru” Cel mai bun spectacol”; Gina Pătrașcu Zamfirache- „Cea mai bună actriță în rol principal”; Gheorghe Frunză – „Cel mai bun actor în rol secundar”.   Din distribuție au mai făcut parte  Bogdan Muncaciu , Silvia Răileanu, Irina Mititelu și Răzvan Amitroaei.

În „staful artistic”, alături de regizoarea Ludmila Skripka, s-au mai aflat  Natalie Tarasenko- scenografă, Victoria Bucun -coregrafă și Gheorghe Frunză -asistent regie.

Acest spectacol este o adevărată reușită teatrală și datorită profesionalismului probat de compartimentele tehnice ale teatrului, se arată într-un comunicat al Teatrului ”Mihai Eminescu” Botoșani.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *