FOTO! Protest cu huiduieli în fața Prefecturii: ”Hoții!”

protest-al-taranilor-din-vladeni-in-fata-prefecturii-din-botosaniPeste 100 de oameni au protestat, joi, în fața Prefecturii Botoșani, pentru pământ. Aceștia au scandat ”Hoții!”, ”Vrem dreptate!” și ”Nu ne luați pământul!”. Protestatarii sunt din Vlădeni și îşi dispută peste 30 de hectare de teren aflate la limita cu orașul Bucecea.

like facebookÎnainte, terenurile ar fi fost pe raza comunei Vlădeni, iar după inventarierea cadastrală din 1982 acestea ar fi trecut pe raza oraşului Bucecea. La protest a participat și primarul comunei Vlădeni, Voicu Murariu.

Protestăm pentru dreptate, protestăm împotriva celor care încă surzi și orbi, protestăm împotriva celor care nu vor să respecte legea. Sunt oameni care nu au înțeles după atâția ani că dreptul omului este sfânt. Vor acum să dezmoștenească generații de țărani din satul Mândrești, să le ia pământul. Sunt pământuri pe care ei le-au ținut și le țin din 1991 fără să fie deranjați de nimeni. Comisia de la Bucecea a făcut un titlul de proprietate parohiei de la Călinești. Noi susținem și dreptatea bisericii, iar cei care au furat pământul bisericii, ăia să dea socoteală și să dea parohiei pământul a fost. Acum vor să dea la biserică pământul cetățenilor din Mândrești”, a spus Voicu Murariu.

El l-a acuzat pe primarul orașului Bucecea, Andron Țâmpău, că a refuzat sistematic să predea prin protocol comunei Vlădeni cele peste 30 de hectare de teren, pentru a fi trecut în titlul oamenilor.

Primarul comunei Vlădeni a spus că va face plângeri pentru tot și va ajunge și în instanță pentru a recupera pământul, pentru care deține dovezi.

protest-al-taranilor-din-vladeni-in-fata-prefecturii-botosani

protest-al-taranilor-din-vladeni-in-fata-prefecturii-botosani

 

One thought on “FOTO! Protest cu huiduieli în fața Prefecturii: ”Hoții!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *