Lider al liberalilor cercetat alături de un primar pentru infracţiuni la achiziţii publice

Sorescu, sopticaLovitură grea pentru PNL înainte de alegeri, după ce o publicaţie de la nivel central a dezvăluit că unul dintre liderii săi este anchetat, alături de soţia sa şi un primar din judeţ pentru infracţiuni la achiziţiile publice. Este vorba despre deputatul Costel Şoptică suspectat de trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor, „în perioada martie 2012 – mai 2013, Primăria Știubieni, jud.Botoșani, reprezentată legal prin Merticariu Ionel Sebastian, în calitate de primar, încheie cinci contracte de execuție în valoare totală de 386.961,35 lei cu executantul S.C. TOP DESIGN SRL Botoșani, cu încălcarea prevederilor art.23 și art.213 alin.(1) din OUG nr.34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziție publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice și a contractelor de concesiune de servicii, cu modificările și completările ulterioare. Practic primăria a divizat lucrările în mai multe etape pentru a nu depăşi pragul de 15.000 de euro ceea ce ar fi impus organizarea de licitaţii publice.

like facebookAnchetatorii spun că beneficiare ale contractelor ar fi fost firmele controlate de deputatul Costel Şoptică. Soţia sa este acuzată de complicitate la abuz în serviciu, iar primarul comunei Ştiubieni, Ionel Merticariu, de abuz în serviciu. Ancheta a fost derulată în primă etapă de porcurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, însă în decembrie 2015 a fost declinată spre soluţionare procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Sursa: Stiripesurse.ro

 

3 thoughts on “Lider al liberalilor cercetat alături de un primar pentru infracţiuni la achiziţii publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *