Cătălin Flutur: Vom face o hartă a cerșetoriei cu locurile cele mai frecventate

Catalin FluturPrimarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, vrea să diminueze fenomenul cerșetoriei. El spune că în ședința de Consiliu Local din septembrie va veni cu un proiect de hotărâre și un regulament privind prevenirea și educarea cetățenilor din municipiul Botoșani față de acest fenomen. Mai mult, susține primarul, va fi întocmită și o hartă a cerșetoriei în municipiul Botoșani.

like facebookVom întocmi o hartă de urgență cu locurile cele mai frecventate, intersecțiile cele mai frecventate, magazinele cele mai frecventate. Vom face o hartă a cerșetoriei  cu cei de la Poliția Locală, iar în acele locații să venim frontal și să le explicăm cetățenilor prin panouri, indicatoare, să-i rugăm și să le spunem că nu este bine ce fac. Poate fi bine atunci când suntem siguri că persoana este defavorizată”, a menționat Flutur.

Edilul susține că la această dată nu există o lege care să prevadă sancțiuni pentru cerșetorii minori.

Putem să-i sancționăm pe cei care îi trimit și îi forțează, îi exploatează pe cerșetori. Asta înseamnă rețele organizate sau părinți care își folosesc în mod deliberat copiii pentru așa ceva. Știm că trebuie să-i ajutăm pe cei în suferință și sărmani, dar avem alte mijloace. Nu să deranjeze un oraș întreg. Dacă le dăm o pâine nu o iau”, a mai spus Flutur.

Numai în luna iulie au fost prinse la cerșit în municipiul Botoșani peste 30 persoane.

 

One thought on “Cătălin Flutur: Vom face o hartă a cerșetoriei cu locurile cele mai frecventate

  1. O harta ne lipsea,o copie sa fie trimisa si la muzeul hartilor din Bucuresti.Poate ne sufocati mai putin cu maturatul in parcul Eminescu in timpul zilei.Nu se poate face curatenie pana la 7 asa cum se facea pana acum cateva luni?Dl Turcanu este iarasi tartorul dezordinii in municipiu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *