Directorii societății Nova Apaserv au dat societatea în judecată pentru bani mai mulți. Cât cer

gabriel carlan novapaservDirectorii societății Nova Apaserv cer în instanță salarii mai mari, după ce consilierii județeni au respins solicitarea de majorare a veniturilor acestora din cota variabilă pe 2017. Cei șase directori, respectiv Gabriel Cârlan-manager, Ady Petrușcă-director operațional, Jitărașu Daniela-director economic, Cristina Panait-director adjunct, Cristian Romanovschi-director comercial și Cătălin Fetcu-director tehnic, au acționat în judecată societatea pe care o conduc și cer plata componentei variabile din remunerația lunară, care reprezentă o cotă din cifra de afaceri lunară. Sumele cerute pornesc de la 3.900 lei și ajung la 5000 lei brut pe lună.

like facebookAceste sume s-ar adăuga la indemnizațiile pe care cei șase directori le primesc în prezent. Dan Deleanu, noul președinte al Consiliului de Administrație al Nova Apaserv, a declarat că demersul directorilor este legal, dar imoral.

Din punctul nostru de vedere, al Consiliului de Administrație, demersul este imoral, având în vedere faptul că nivelurile salariale la nivelul județului Botoșani sunt mult peste media pe județ. În componența actuală a Consiliului de Administrație și eu, în calitate de președinte al CA, voi milita pentru reducerea indemnizațiilor directorilor la nivelul salariului unui vicepreședinte de Consiliu Județean, iar a managerului la nivelul salariului președintelui CJ. Suma solicitată de directori mi se pare una exagerată”, a spus Deleanu.

Salariile directorilor adjuncți de la operatorul de apă pleacă de la 8.500 lei brut, iar cel al directorului general este de 11.000 lei brut.  Consiliul de Administrație al societății va solicita o renegociere a contractelor de mandat.

Reamintim că bugetul societății a fost votat în luna mai fără acea cotă variabilă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *