Flutur, despre greva de o zi a funcționarilor: Acțiunile sindicale sunt normale. Salarizarea nu este poate cea mai adecvată în administrație

Catalin flutur primarPrimarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, susține că protestele anunțate de funcționarilor din Primăria Botoșani sunt îndreptățite. Flutur este de părere că salariile angajaților sunt foarte mici, însă decizia privind acordarea unor sporuri salariale, spune el, nu este a primarului. Declarația a fost făcută pe fondul anunțatei greve generale de o zi, programată pe 12 iulie.

like facebookAcțiunile sindicale sunt normale și de foarte mult timp spun că salarizarea nu este poate cea mai adecvată în administrație. Am semnat o hârtie al unui consilier juridic foarte tânăr, debutant, iar salariul lui este de 1289 lei brut. Decizia nu este la primarul de Botoșani de a acorda sporuri salariale pentru că există o lege. Cred că Legea salarizării unice va mai regla o parte din probleme, dar sunt clar partizanul ideii ca cei merituoși să fie plătiți mai bine”, a menționat Flutur.

Sindicaliștii din administrație cer majorarea salariilor de baza ale funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală cu 25 %, acordarea voucherelor de vacanţă și acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală – acolo unde resursele bugetare permit acest lucru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *