Șomeri, paznici, barmani, candidați la funcția de primar. Ce meserii au candidații la alegerile locale!

primar cocardaCandidați fără liceu, dar și șomeri, paznici, barmani, șoferi, infirmieri sau poștași s-au înscris la alegerile locale pentru funcția de primar în comunele, orașele și municipiile județului Botoșani.

Fără o experiență seriosă sau o carieră profesională solidă, zeci de persoane au intrat în competiție electorală cu speranța că vor ajunge să conducă localitățile din care provin.

Situația este întâlnită atât în mediul urban, cât și în mediul rural, acolo unde anonimii candidează împotriva unor oameni cu o expertiză consistentă fie în administrație, fie în afaceri, fie în politică.

Cel mai răsunător caz se înregistrează în municipiul Botoșani, unde un bărbat de etnie romă, cu doar nouă clase, vrea să ocupe fotoliul de primar. Florin Zberea, zis Carai, nu are nici vreo calificare profesională, dar nici un loc de muncă, deși are 51 de ani.

like facebookDe altfel, nu mai puțin de 13 persoane au trecut în dosarele de candidatură faptul că nu au ocupație sau că sunt șomeri. Este vorba de Marian Adrian Mertic (candidat PND Leorda), Marcel Ioniță (PRM- Vlădeni), Maria Dănilă (PMP- Santa Mare), Marius Adrian Siminiceanu (PMP- Corni), Florin Halaghiuc (ALDE- Coșula), Dumitru Cozariuc (independent- Hilișeu Horia), Săvel Vereștiuc (UNPR- Hlipiceni), Marius Turiu (UNPR- Lozna), Constantin Grosu (PMP- Lozna), Paul Petru Crețu (PRM- Nicșeni) și Valentin Voloc (PMP- Păltiniș)

La Adășeni, candidatul PRM, Dan Dănilă, este de profesie sudor, însă însă în prezent lucrează ca infirmier.

UNPR are doi candidați care lucrează ca șoferi. Unul la Blândești, Constantin Pînzaru, iar celălalt la Coțușca, Ionuț Motriuc. Și ALDE are candidat șofer la Știubieni, pe Vasile Alin Scripcariu.

La Dersca, dascălul din localitate, Marcel Tănăsele, care este de profesie frezor, candidează la Primărie din partea PRM.

La Mihai Eminescu, canidatul PND, Ionuț Daniel Baltă este barman, iar la Mihălășeni candidatul PMP, Marinel Hatman, care are doar opt clase, lucrează ca gestionar.

Candidata UNPR la Primăria Românești, Mihaela Burlacu, este casnică, la fel ca Artemiza Tmișag, care candidează la Primăria Unțeni din partea PNL.

La Stăuceni canidatul UNPR, Tiberiu Voroneanu, lucrează ca asistent maternal, el fiind de profesie electromecanic. Tot la Stăuceni, independentul Ioan Federovici are ocupația de agent de ordine.

Poștași care candidează la funcția de primar s-au înscris în competiție la Avrămeni (Dănuț Maticiuc- PMP), La George Enescu (Dorin Ioniță), la Răuseni (Cristian Constantin Dănilă- PMP) și Ungureni (Florin Ștefan- ALDE).

 

4 thoughts on “Șomeri, paznici, barmani, candidați la funcția de primar. Ce meserii au candidații la alegerile locale!

  1. super tare ! Dar la ce va asteptati daca e ” ales local ” fara conditii de studii? si stim cu totii ca cei cu studii sunt cei care muncesc, nu au timp de pierdut timpul in politica. Nu va speriati sunt atat de multi primari care semneaza doar sa fie semnat, din lene de a citi o lege, e o rusine cu astfel de oameni dar puneti va in postura angajatilor din primarii cu studii si care merg la semnat documente la un primar care nu stie nici o lege si nici nu vrea sa stie.

  2. ANETA GIREADA este incompatibila ! A detinut simultan functia de primar si contractul individual de munca cu 2 ore pentru 750 lei !
    Din prostie a devenit incompatibila ! Nu mai poate fi primar !!!

  3. Da ,da la Paltinis candidat ALDE MARGELUS STELIAN CHEPTROSU este CASNIC .Scrieti tot domnule reporter.Traieste din banii copilului care canta la evenimente nunti,botezuri.Un asa om gospodar care am mai zis nu are nici macar o pisica in jjurul casei,vrea sa fie primar.Uite ce vise au unii ,vai de oamenii din comuna sa voteze un asa gospodar…….

  4. Primarul Dan Oloieru din Flamanzi a fost condamnat la 2 ani cu suspendare si plata spitalizarii pe care nu a achitat-o pentru ruptura de maxilar si mutilare a unei tinere care nu a cedat poftelor sale trupesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *