Veşti de la meteo: când se opresc ploile. Prognoza meteo pe trei zile

ploaie, umbrelaMiercuri vremea se va menţine răcoroasă, în cea mai mare parte a ţării, chiar rece pentru această dată în nord, în centru şi în nord-est, unde cerul va avea înnorări şi va ploua, pe parcursul zilei şi în primele ore ale nopţii. Vor fi mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice. În cursul după-amiezii, fenomene asociate instabilităţii atmosferice vor apărea, pe arii relativ restrânse, şi în regiunile vestice şi de sud-est, zonele montane şi submontane. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp şi vor fi condiţii de grindină.

like facebookPe crestele montane, trecător, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Temperaturile maxime vor avea valori de la 11…12 grade în estul Transilvaniei, nordul Moldovei şi Maramureş, până la 22 de garde în sudul Munteniei şi al Olteniei.

Prognoza meteo Bucureşti

În capitală, după-amiaza şi seara vor fi condiţii de ploaie slabă, de scurtă durată. Temperatura maximă, în creştere uşoară faţă de ieri, se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

Prognoza meteo munte

La munte, vremea se va menţine rece pentru această dată. În Carpaţii Orientali cerul va avea înnorări şi va ploua, pe parcursul zilei şi în primele ore ale nopţii. Vor fi mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice. În cursul după-amiezii, fenomene asociate instabilităţii atmosferice vor apărea, local, şi în restul zonelor montane. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Pe creste, trecător, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

Prognoza meteo mare

La mare, vremea se menţine răcoroasă. Cerul va fi variabil, trecător mai noros ziua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 şi 19 grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 14 şi 16 grade.

Prognoza meteo pentru două zile

Joi în toată ţara vremea se va încălzi dar valorile termice vor fi tot sub mediile climatologic specifice perioadei. Temperaturile maxime, trec de 15 grade în toată ţara şi ajung la 24 de grade la Giurgiu. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi slabe, izolate şi de scurtă durată, după-amiaza şi seara în regiunile nordice, de răsărit și în zonele montane.

Şi în capitală, vremea se va încălzi, cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața: 22-23 de grade maxima la amiază.

Vineri vremea va continua să se încălzească. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 25 de grade, cu cele mai mari valori în Lunca Dunării. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în sud-vestul țării si local vor fi averse şi descărcări electrice. După-amiaza vor fi averse și în zona de munte. Condițiile de grindină se mentin.

În Bucureşti, 7-8 grade dimineaţa si in jur de 24 de grade la amiază. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Sursa: Realitatea.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *