Scandal în județ de la depozitarea gunoiului. Peste 50 de comune afectate

gunoiTrei operatori de salubritate din județ sunt în imposibilitatea de a mai ridica gunoiul menajer din comunele cu care au încheiat contracte, după ce Primăria Săveni le-a interzis să mai depoziteze gunoiul la groapa de gunoi a orașului. Reprezentanții societăților Pavra Com SRL, Deea Cleaning SRL şi Regan SRL susțin că vineri, mașinile cu gunoi nu au mai fost primite la groapa de la Săveni, și spun că nici nu au primit o înștiințare de la primărie în prealabil. Ei sunt revoltați că la groapa de la Săveni continuă să se aducă gunoi din județul Iași, iar gunoiul din județ nu este primit.

like facebookPe 16 iulie expiră contractul și autorizația pentru activitatea de salubrizare. În momentul de față depozitul de la Săveni este singurul autorizat din județ până pe 16 iulie, până se va da în folosință cel nou. Nu avem unde duce gunoiul în altă parte. De vineri nu am mai dus și stăm cu mașinile încărcate. Este cel mai mare pericol. Dacă nu ne primește, aducem mașinile și le basculăm în fața Prefecturii”, a declarat Petru Filip, administratorul Pavra Com.

Pavra Com SRL Deea Cleaning SRL Regan SRLOperatorii de salubritate din judeţ cer rezolvarea situaţiei şi spun că o soluţie ar fi, până la deschiderea depozitului ecologic de la Stăuceni, să se facă un depozit temporar pentru gunoi.

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, susține că problema respectivă nu ține de CJ pentru a fi soluționată. Șeful CJ nu-și explică, însă, de ce sunt lăsați la groapa de la Săveni operatori din alte județ, iar cei din Botoșani nu sunt primiți.

Este o chestiune pur electorală. Cred că au plecat în campanie cei de stânga cu stângul. Este o chestie care pute, în altă ordine de idei. Nu este în atribuțiunea noastră gunoiul. Am făcut investiția pe groapa de gunoi, iar săptămâna aceasta desemnăm a patra oară câștigătorul pentru operarea pe gropa de gunoi. Asta e legea în România, nu pot să oblig comisia să facă haiducie și pe urmă să ne lege. Noi respectăm legea. L-am informat pe domnul prefect că ceea ce se întâmplă este o mare mizerie, care ține și de sănătatea publică. Atunci, domnul prefect va discuta cu cei de la DSP și să dea o dispoziție să primească gunoiul. Nu discutăm că nu vrea”, a spus Sorescu.

Autoritățile județului se vor întâlni, luni după amiază, pentru a discuta cu operatorii de salubritate, dar și cu primarii afectați de decizia primarului de Săveni. Relu Târzioru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *