Primăria vrea să reclasifice câteva zone din municipiu. Vizate: Parcul Tineretului și Centrul Vechi

cladiri din Centrul Vechi ale Rapsodia Conf SA- BotosaniPlanul Urbanistic General al municipiului Botoșani va suferi modificări. Primarul Ovidiu Portariuc a declarat că se face o reclasificarea a zonelor din municipiul Botoșani, iar cartierele Grivița, Parcul Tineretului și Centrul Vechi nu vor mai fi clasificate ca și zone sociale.

Edilul municipiului a afirmat că proiectul care vizează mutarea chiriașilor din Parcul Tineretului către zona Ion Creangă, urmat de mutarea chiriașilor din Centrul Vechi continuă.

like facebookPurtăm o corespondență cu Ministerul Dezvoltării cu semnale pozitive.  Se vor face aproximativ 40-50 de locuințe modulare. Încercăm ca pe lângă aceste locuințe finanțate 100% cu fonduri guvernamentale, să putem depune, și am avut discuții cu cei de la ADR Nord- Est, un proiect pe fonduri europene pentru zona socială. Vrem să facem o rectificare în strategie și să mutăm zona socială din Parcul Tineretului și Centrul Vechi. Ne gândim la extinderea perimetrului Ion Creangă, inclusiv către zona poligonului, purtând discuții cu Ministerul de Interne vizavi de mutarea acelui poligon. Există o suprafață de 4-5 hectare suplimentar în zona respectivă, care ar putea fi alocată extinderii zonei sociale a municipiului”, a spus Portariuc.

În cazul acestei extinderi, se va ajunge până la 300-400 locuințe sociale în zona Ion Creangă.

 

One thought on “Primăria vrea să reclasifice câteva zone din municipiu. Vizate: Parcul Tineretului și Centrul Vechi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *