Cunoscut om de afaceri anchetat penal pentru o evaziune fiscală de 2 milioane de euro

bani- evaziune fiscalaUnul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din Botoșani este anchetat penal pentru o evaziune fiscală de două milioane de euro. Poliţiştii şi procurorii din Botoșani au fost sesizaţi de Finanțele Publice cu privire la faptele săvârșite de patronul societății comerciale Doly Com, Iulian Căzăcuț.

Sesizarea a fost făcută după ce finanțiștii au efectuat, în toamna anului trecut, un control al societatea care administrează abatorul din comuna Roma.

Controlul a vizat activitatea pe care firma lui Căzăcuț a desfășurat-o în perioada 2007-2011. La final, lucrătorii de la Fisc i-au imputat o sumă de peste 98 de milioane de lei. Cea mai mare parte a sumei o reprezintă TVA, respectiv 4,1 milioane de lei la care se adaugă penalităţi şi accesorii de 5,1 milioane de lei. De asemenea s-a mai imputat impozite pe dividente, 2,9 milioane de lei şi accesorii la aceste impozite, 2,5 milioane de lei.

like facebookPe lângă imputarea sumei, finanţiştii au făcut şi o plângere penală pentru comiterea infracţiunii de evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.

Suma imputată de Fisc a dus la insolvenţa societăţii Doly Com, cerută la sfârşitul anului trecut de către omul de afaceri Iulian Căzăcuţ. Apoi, lichidatorul a ajuns la concluzia că suma datorată bugetului stat nu poate fi achitată în următorii patru ani, astfel încât a solicitat falimentul, ceea ce Tribunalul Botoșani a și acceptat.

Cel mai mare abator din judeţ a intrat, oficial, în faliment

One thought on “Cunoscut om de afaceri anchetat penal pentru o evaziune fiscală de 2 milioane de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *