Poetul naţional ucrainean Taras Sevcenko, sărbătorit la Botoşani

dansuri ucrainene la BotosaniPoetul naţional al Ucrainei, Taras Sevcenko a fost sărbătorit de comunitatea ucraineană din Botoşani, cu prilejul împlinirii a 102 ani de la naştere.
Uniunea Ucrainenilor din România- filiala Botoşani a organizat cu acest prilej un program artistic la care au luat parte şi invitaţi din Suceava, Iaşi, Maramureş şi din Ucraina.
Au fost prezenti oaspeti din Ucraina, directorul Raionului Hliboca, Grigori Vazureac, primarul comunei Volocinetii Vechi, Petro Ostaficiuc, dar şi Natalia Budai, primar comunei Stercea.
like facebookPrintre autorităţile locale s-au aflat Danut Hutu, director al Directiei Judetene de Cultura, Laura Tocariu şefa Sectia de Etnografie a Muzeului Judetean,  Emil Moga- consilier al prefectului, dar şi inspectorul general al Inspectoratului Şcolar, Mihaela Huncă.

ucrainenii din BotosaniIn deschidere s-au intonat imnurile Romaniei si Ucrainei si s-a pastrat un moment de reculegere pentru victimile din teatrul de razboi ucrainean si victimele antentatelor de la Bruxelles.

Au urcat pe scenă Corul „Vocile Ronei” şi grupul vocal instrumental „Cervona Kalena” al ucrainenilor din Maramureş, grupul „Veselka” Iaşi, care a prezentat dansuri populare ucrainene, grupul vocal „Cervona Kalena” din Negostina- Suceava, ansamblul „Vesevanka” din Volcineţii Vechi- Ucraina, ansamblul „Primăvara” din Rogojeşti- Botoşani, dar şi fanfara „Florile Bucovinei” din Cândeşti- Botoşani.

dansuri ucrainene la Botosani 2O surpriza a fost evolutia elevei Miruna Buza de la CN ” M.Eminescu”, finalista de la „X-Factor”, care a interpretat incredibil se emotionant piesele : „Lie Ciocarlie” si „Canta Cucu-n Bucovina”.

Profesorul Paul Bilocopetiuc, moderatorul activitatii,  pe un fond muzical reprezentand o balada celebra a poetului Taras Svcenko (balada „Dumi moii, dumi”), a prezentat biografia si opera literara si artistica a poetului national ucrainean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *