Documentul „Pacea Politică” semnat cu scandal de politicienii botoşăneni

catalin flutur si ovidiu portariucReprezentanţii PSD, PNL, ALDE, MP, PRM şi PNŢCD s-au întrunit, joi după amiază, pentru a dezbate şi semnat documentul „Pacea politică în dezvoltarea municipiului Botoşani” la iniţiativa primarului Ovidiu Portariuc.

like facebookDezbaterile s-au transformat în adevărate contre politice între PNL şi PSD, însă până la urmă documentul a fost semnat de toată lumea. Cătălin Flutur, copreşedintele PNL, a reproşat că documentul nu le-a fost transmis cu cel puţin 24 de ore înainte de întâlnire pentru a fi studiat de toate părţile ce ar trebui să îl semneze.

catalin flutur la semnarea pactului pentru paceMai mult decât atât, acesta a menţionat că s-au mai făcut astfel de contracte, dând exemplu angajamentul propus de USL cetăţenilor, care nu s-au respectat. Totuşi acesta a admis că orice politician care doreşte binele oraşului este de acord cu propunerile de dezvoltare şi din acest principiu va semna acordul.

Apoi au ieşit discuţii cu privire la invitaţi, nefiind convocate toate partidele politice, excepţie fiind PRM şi Partidul Romilor, însă primul partid neconvocat a avut totuși reprezentant în sală.

tabuleac si ovidiu portariucMihai Ţâbuleac, preşedintele PMP, a propus ca la întâlnirea de joi să se dezbată documentul şi să fie aduse amendamente sau completări şi să fie semnat după alegeri pentru a risipi suspiciunile de iz electoral a iniţiativei.

„Este o perspectivă pentru Botoşani şi ar fi trebuit să fie abordată altfel. Şi eu cred că ar trebui să mai studiem, să ne mai întâlnim, dar cred că înverşunarea şi cearta care seamnănă mai mult a campanie electorală nu este bună”, a completat şi Dumitru Zmău, vicepreşedinte ALDE.

like facebookUlterior s-a decis ca pactul să fie semnat în forma iniţială şi să fie aduse completări şi amendamente pe parcurs.

Vezi aici continutul integral al protocolului privind pacea politica!

soptica si ovidiu portariucgheorghe iacob si ovidiu portariucgheorghe iacob si dumitru zmau la semnarea pactului pentru pacemihai tincu la semnarea pactului pentru paceovidiu portariuc la semnarea pactului pentru pacesemnare pact pentru pacesemnare pact pentru pace1

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *