Un vameş de la Stânca, trimis în judecată pentru fapte de corupţie

Vama Stanca cu mascati- BotosaniUn lucrător vamal de la Biroul Vamal Stânca a fost trimis în judecată, vineri, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru abuz în serviciu în formă continuată. Aurel Popovici este acuzat că, în perioada aprilie- iunie 2014, în timp ce lucra ca şef de tură, ar fi permis intrarea în țară a peste 300.000 pachete de țigări produse în Republica Moldova. Practic, acesta aderase la un grup infracțional specializat în contrabanda cu țigări.

like facebookPotrivit procurorilor, vameșul „în mod repetat nu şi-a îndeplinit cu intenţie, în mod corespunzător, atribuţiile de serviciu, referitor la efectuarea unor controale amănunţite asupra unor mijloace de transport care au tranzit Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, pe tura sa, cu toate că avea cunoştinţă ca în autoutilitare respective erau transportate importante cantităţi de ţigări, ascunse în locaşuri special confecţionate, simulând controale superficiale”.

Anchetatorii au stabilit că prejudiciul creat bugetului de stat este de peste 3,4 milioane de lei, pentru care ANAF, prin Direcţia Regională a Finanţelor Publice Galaţi s-a constituit parte civilă în dosar.

Acesta este cel de-al doilea dosar penal pentru vameșul de 56 de ani. El a mai fost trimis în judecată și de procurorii DIICOT Galaţi, cei care au descoperit ilegalitățile. Popovici a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la contrabandă, însă sentința nu este definitivă.

Acum, el va trebui să răspundă și pentru faptele de corupție instrumentate de DNA Suceava.

Lucrători ai punctului vamal Stânca, anchetaţi de DNA pentru luare de mită

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *