Percheziţii la Botoşani într-un dosar de evaziune fiscală cu carne. Prejudiciul este uriaş

perchezitiiMai multe percheziţii au loc, miercuri dimineaţă, în judeţul Botoşani, dar şi în mai multe judeţe ale ţării într-un dosar e evaziune fiscală, înşelăciune şi spălare de bani cu un prejudiciu estimat la 21 de milioane de lei.

Percheziţii sunt făcute de poliţiştii Direcției Generale a Poliției Municipiului Bucureşt şi au loc la Botoşani, dar şi în Bucureşti, Ilfov, Arad, Alba, Mureş, Dâmboviţa şi Prahova.

like facebookPersoanele vizate de anchetă sunt bănuite că au creat un circuit comercial fictiv, înființând și coordonând mai multe societăți comerciale cu comportament de tip ‘fantomă’, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

Potrivit Poliţiei, în perioada 2011 — 2014, persoanele vizate au desfășurat acte de comerț intracomunitar cu produse din carne și produse chimice, pe care le-au comercializat în mod ilicit pe teritoriul României către mari distribuitori de astfel de mărfuri, folosindu-se în acest scop de 15 societăți comerciale de tip „fantomă”.

Polițiștii pun în executare 23 de mandate de aducere în acest dosar. Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității din cadrul Poliției Sectorului 5.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *