FOTO Pasiune inedită pentru doi fraţi din Botoşani. Colecţionează maşini de epocă

masini de epoca5Doi fraţi din Botoşani şi-au dezvoltat o pasiune inedită, colecţionarea maşinilor de epocă. Unul dintre ei lucrează în Irlanda şi a achiziţionat două autoturisme de epocă pe care le-a trimis fratelui său care locuieşte în comuna Răchiţi.

Prima maşină a fost adusă în 2013, fiind unicat în ţară. Este vorba despre modelul Austin 12 cu motor de 1500 m3 din anul 1946.  Au investit 10.000 de euro în prima maşină şi au ajuns să fie admiraţi când o scot la plimbare.

like facebookChiar şi unii poliţişti i-au oprit în trafic doar pentru a vedea maşina. masini de epoca7Bijuteria pe patru roţi a fost folosită de câţiva îndrăgostiţi care şi-au unit destinele.

„Acum doi ani mi-a trimis fratele meu prima maşină. Era pasiunea lui şi m-a determinat şi pe mine. Eu eram mai mult cu partea mecanică şi am început totul în glumă. Însă treptat am ajuns să fiu pasionat”, a declarat Adrian Budeanu.

Anul trecut au mai adus o maşină, un Weslei, din 1959 pe masini de epoca3care l-au scos la vânzare. La înmatriculare pentru a se încadra în categoria maşinilor de epocă este să aibă minim 30 de ani şi este inspectată de un inspector şi constată dăcă are piesele originale. După se obţine un atestat de maşină de epocă.

De acum încolo au intenţia de a forma un club al proprietarilor de maşini de epocă.

masini de epoca2masini de epoca1masini de epoca

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *