Șase locuințe distruse în incendii, în două zile

incendiu casa1Şase familii din municipiul Botoşani şi comunele Nişceni, Hăneşti, Cristeşti şi Broscăuţi, dar și din orașul Săveni  au fost la un pas să rămână fără acoperiş deasupra capului în urma unor incendii, produse în zilele de 16 şi 17 ianuarie. Cauzele probabile care au generat evenimentele cu foc au fost: coş de fum necurăţat de funingine sau neprotejat faţă de materialele combustibile şi jar căzut din sobă.

Pentru stingerea acestora au intervenit, în total, 45 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani,  voluntari ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă şi cetăţeni.

În urma incendiului produs într-o locuinţă de pe raza comunei Broscăuţi, proprietarul a suferit arsuri şi plăgi tăiate în timp ce s-a autoevacuat pe un geam. Pagubele au fost estimate la peste 15.000  lei.

Pompierii au împiedicat extinderea flăcărilor, fiind protejate de foc bunuri materiale în valoare de peste 265.000 lei.  Pentru înlăturarea pericolului de incendiu, pompierii recomandă verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului, precum şi montarea/amplasarea, în faţa uşiţei de alimentare a sobei, a unei tăvi sau table metalice având dimensiunile de 70×50 cm, pentru a proteja pardoseala combustibilă, se arată într-un comunicat al ISU Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *