Plata ajutorului social nu mai este condiționată de achitarea impozitelor și taxelor locale. Vezi noutățile!

bani numaratiIncepand cu luna ianuarie 2016 la stabilirea veniturilor lunare realizate de familie ce stau  la baza acordarii ajutorului social conform Legii nr.416/2001, a alocatiei pentru sustinerea familiei conform Legii nr. 277/2010  si a ajutorului pentru incalzirea lucuintei conform OUG nr.70/2011, in cazul familiilor care au in intretinere copii,  alocatia de stat pentru copii se va excepta in integralitatea sa.

De asemenea, începand cu 1 ianuarie 2016, plata ajutorului social  nu mai este conditionata de achitarea  impozitelor si taxelor locale pentru bunurile detinute in proprietate.

like facebookAceste modificari sunt prevazute de Legea nr.342/2015 si se aplica atat pentru drepturile aflate in plata, cat si pentru drepturile noi ce vor fi stabilite.

Pentru drepturile aflate in plata,in conditiile in care nu  au intervenit si alte  modificari in veniturile familiei sau componenta acesteia ,nu este necesara depunerea unei noi cereri din partea titularului dreptului. Modificarea cuantumurilor beneficiilor de asistenta sociala mai sus mentionate se face prin dispozitia primarului.

Plata noilor drepturi se va efectua dupa transmiterea dispozitiilor primarilor . Reamintim că plata drepturilor pe luna Ianurie 2016 se face, conform graficului de plati, in luna februarie. In  situatia in care noile dispozitii nu ne  vor fi transmise in timp util pentru prelucrare in sistemul informatic  si  solicitarea de credite bugetare aferente lunii ianuarie, plata dreptului se va efectua in cuantumul anterior ,urmand ca la solicitarea ulterioara de credite bugetare sa se tina cont de eventualele restante, potrivit unui comunicat al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Botoşani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com