VIDEO Sute de persoane au îndurat frigul pentru a lua Aghiazma Mare

aghiasma boboteaza2Sute de persoane s-au adunat la Biserica Sfântul Ilie pentru a participa la slujba de Bobotează. Oamenii au îndurat frigul de afară şi au aşteptat ca Protopopul Lucian Leonte să sfinţească apa din butoaiele aşezate în curtea Bisericii.

În cuvântarea de după sfinţire preotul le-a urat ca apa sfinţită ce o vor duce acasă să binecuvântezele căminele credincioşilor.

like facebookDe la căni, sticle, peturi, până la bidoane de 5 litri au fost umplute cu aghiazmă de către cei prezenţi şi ca în fiecare an oamenii s-au înhesuit în jurul butoialelor, deşi li s-a explicat că apa sfinţită ajunge la toată lumea.

boboteaza 1Și la Biserica ”Cuvioasa Parascheva” de pe Pietonalul Unirii a fost coadă la apa sfințită. Sute de oameni au asistat la slujbă, după care au ieșit afară pentru aghiazmă. Boboteaza a decurs, în municipiul Botoşani, fără incidente, în condiţiile în care la biserici au fost şi echipaje de jandarmi, care au supravegheat ca lumea să nu se calce în picioare.

Boboteaza este una dintre cele mai importante sărbători, atât pentru creştinii ortodocşi, cât şi pentru cei catolici. Boboteaza sau Botezului Domnului încheie ciclul sarbatorilor de iarnă şi reprezintă în acelaşi timp şi una din cele mai importante sărbători creştine. Este sarbatoarea instituita in amintirea botezului primit de Mântuitorul din mâna Sfântului Ioan Botezatorul în apa Iordanului.

aghiasma boboteaza1aghiasma boboteaza3aghiasma boboteaza4aghiasma boboteaza6aghiasma boboteaza7aghiasma boboteaza8aghiasma boboteaza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *