Omul de afaceri Dumitru Amişculesei băgat din nou după gratii

dumitru amisculesei inchisoare botosani4

Omul de afaceri Dumitru Amişculesei ajunge din nou după gratii după ce a primit, marţi, o pedeapsă cu executare din partea judecătorilor Curţii de Apel Suceava pentru o afacere ilegală cu alcool. Acesta a fost condamnat, definitiv, la trei ani de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost acuzat de evaziune fiscală.

Pedeapsa vine după ce în urmă cu jumătate de an Dumitru Amişculesei fusese eliberat condiţionat după executarea a un an şi trei luni dintr-o altă pedeapsă de trei ani de închisoare.

like facebookDe asemenea, unul dintre fii lui Amişculesei, Marius Dumitru, a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, iar al doilea, Andrei, a primit un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

O altă persoană implicată în dosar, Raluca Gorbănescu, care este nora lui Amișculesei, a primit un an şi zece luni de închisoare cu suspendare, iar angajatul Mitică Vieriu a primit zece luni de închisoare cu suspendare. Totodată,  Ioan Pavel, s-a ales cu şase luni de închisoare cu suspendare, în timp ce Mitică Pădurariu, angajat al Fishmar Boys, a primit un an de închisoare cu suspendare.

Un fost asociat al lui Amişculesei, Florin Cimpoi, a fost achitat în acest dosar, deși inițial fusese condamnat la trei ani de închisoare.

De asemenea, firmele implicate au fost amendate cu sume între 20.000 şi 50.000 de lei. Judecătorii au obligat inculpaţii la plata a 3.858.190 de lei despăgubiri către stat reprezentând accideze, TVA şi impozite pe profit, sumă ce se va actualiza cu indicele de inflaţie.

Amișculesei împreună cu copiii, dar și cu partenerii săi de afaceri au fost găsiți vinovați într-un dosar în care au fost acuzați de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani că în perioada septembrie 2010 – ianuarie 2011 au vândut 368.000 de litri de vodcă și rom, producând statului prin sustragerea de la plata accizei un prejudiciu de 3.196.288 lei. Anchetatorii au constatat, la momentul trimiterii în judecată, că Amișculesei și ceilalți au câștigat illegal aproape un million de lei

Dumitru Amişculesei, în calitate de reprezentant al societății Daryany Firacos SRL din Botoşani, și  Florin Cimpoi, reprezentant al firmelor Fishmar Boys SRL și Sandokan SRL s-au asociat și au produs și îmbuteliat  băuturilor alcoolice spirtoase, rom şi votcă, pe care le-au vândut către circa 150 de clienţi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, întreprinderi individuale sau familiale.

Cel care aproviziona alcoolul (dilusol) și îl procesa era Dumitru Amişculesei, care vindea en-gros din fabrica sa de pe strada Popăuți sau prin magazinele proprii.

La rândul său, Florin Cimpoi, se ocupa de modul de organizare şi administrare juridică a societăţilor, cu scopul de evitare a răspunderii penale şi civile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *