Om de afaceri trimis în judecată de procurori pentru evaziune fiscală

bani multUn om de afaceri din Botoşani a fost trimis în judecată, luni, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani  pentru săvârşirea infracţiunii de „evaziune fiscală”.

Ciprian Florin Mănăstireanu, în vârstă de 37 de ani, din municipiul Botoşani, este acuzat că nu a declarat înregistrarea în scop de TVA organului fiscal competent în termen de 10 zile de la data depăşirii plafonului de 35.000 euro.

like facebookPractic, acesta s-a sustras de la plata acestei taxe în perioada ianuarie 2009 – februarie 2010, faptă prin care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 2.971,62 lei.

De asemenea, în perioada ianuarie 2009 – decembrie 2010, în calitate de administrator al societăţii comerciale Daral Fruct S.R.L. Botoşani, nu a înregistrat în evidenţa contabilă întreaga cantitate de achiziţii de la un număr de 8 furnizori, cauzând un prejudiciu în sumă de 8.103,42 lei, din care TVA – 4.399 lei şi impozit pe profit  – 3.704,42 lei.

2 thoughts on “Om de afaceri trimis în judecată de procurori pentru evaziune fiscală

  1. Din cauza aceasta nu merge tara ca a prejudiciat statul cu cateva mii lei.Rusine procurori,nu pierdeti vremea cu nimicuri .Faceti dosare la cei care au furat milioane de euro din visteria tarii,aia au adus tara in starea asta nu un amarat de om care nu a inregistrat cateva acte.
    Vai de capul vostru de procurori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *