O nouă performanţă a longevităţii: Botoșănean sărbătorit la 103 ani

veteran razboiGheorghe Baciu a devenit un prieten al autorităţilor din judeţ, anul acesta fiind cea de a treia întâlnire aniversară de la împlinirea a 100 de ani. Locotenentul în retragere are 103 ani, vârstă pe care a împlinit-o astăzi, 18 decembrie,alături de fete, nepoţi, dar şi de reprezentanţi ai instituţiilor ce au dorit să-i transmită urările de suflet.

Unul dintre cei mai promiţători „record-mani” din judeţ în ale vârstei, Gheorghe Baciu surprinde prin starea fizică bună pe care o are. Vara iese în grădină şi îşi îngrijeşte via, bea o cafea în fiecare dimineaţă şi povesteşte despre cei peste doi ani de război ca şi cum s-au întâmplat ieri. Doar că a uitat că a spus aceleaşi amintiri şi anul trecut, însă musafirii nu se supără şi îl ascultă cu drag. „Am contract cu Dumnezeu pentru 130 de ani”, spune râzând veteranul, invitând autorităţile să vină să-l ureze şi la anul.

like facebookBastonul cu tricolor trimis de prefectul judeţului a fost oferit sărbătoritului de către consilierul Lucică Urigiuc, din cadrul Instituţiei Prefectului, celelalte cadouri, diplome de excelenţă şi insigne fiind oferite de colonelul Gheorghe Jalbă, de la Asociaţia veteranilor de Război, dar şi de reprezentanţii Centrului Militar Judeţean şi Garnizoanei Botoşani.

Gheorghe Baciu este orăşean, căsuţa lui fiind situată pe strada Petru Rareş a municipiului Botoşani. Are trei fete şi peste 20 de nepoţi şi strănepoţi de care s-a ocupat după ce a ieşit la pensie la 62 de ani. Acum, însă, au ei grijă de el.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *