Botoșănenii pot face reclamații la Primărie direct de pe telefonul mobil: A fost lansată aplicaţia Botoșani City Report

ovidiu portariuc cosmin andrei 1Primăria Botoşani a lansat joi o aplicaţie pentru telefoanele mobile sau tabletă, care să permită cetățenilor Municipiului Botoșani să transmită on-line diverse petiții către municipalitate. Problemele care pot apărea în oraș, cum ar fi: gropi în asfalt, câini comunitari, resturi menajere sau moloz aruncate la întâmplare, gunoi în mijloacele de transport, disfuncționalități în iluminatul public, coșuri de gunoi vandalizate, vehicule abandonate, blocaje din cauza zăpezii, pot fi transmise direct de pe dispozitivul mobil către Primăria Botoșani, pentru a se acționa cu promptitudine și a se remedia situațiile create. De asemenea, pot fi trimise petiții către diverse compartimente ale Primăriei sau direct în atenția primarului.

Sesizările transmise pot fi însoțite de o fotografie sugestivă, de o descriere scurtă a problemei, oferind autorităților identificarea exactă a locației incidentelor, care este furnizată automat de către aplicație.

like facebookUtilizatorii care folosesc aplicația pot vizualiza starea atâta petițiilor proprii cât și a celor transmise de alți utilizatori, dacă acestea nu sunt private. O altă funcționalitate a aplicației este aceea de a informa utilizatorii asupra desfășurării unor evenimente importante în Municipiul Botoșani, sau transmiterea către aceștia a altor informații de interes.

Această aplicație va ajuta Primăria să fie în legătură cu cetățenii în timp real  și de a primi într-un flux real de informații toate problemele existente în oraș. Sper ca aplicația să se bucure de succes în rândul botoșănenilor și câți mai mulți să o descarce. Ne propunem și o metodă de promovare a acestei aplicații. Anunțăm un concurs pentru toți botoșănenii care își vor descărca această aplicație până la 31 decembrie. Ei vor fi arhivați într-o bază de date atunci când se vor înscrie și vom oferi zece tablete și zece telefoane mobile, astfel încât să poată fi folosite ulterior de botoșăneni în acest scop”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Aplicația este funcțională pe dispozitive mobile de tip smart-phone sau tabletă pe care rulează sistemul de operare Android, putând fi descărcată din Google Play căutând „Botoșani City Report” sau oricare dintre aceste trei cuvinte. Reprezentanții municipalității intenționează ca în anul 2016 să facă aplicația disponibilă și pentru IPhone și IPad. Investiția se ridică la 13.700 lei.

 

 

 

 

One thought on “Botoșănenii pot face reclamații la Primărie direct de pe telefonul mobil: A fost lansată aplicaţia Botoșani City Report

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *