Patron dat pe mâna procurorilor de inspectorii ITM după ce a fost descoperit cu angajaţi la negru

itm BotosaniUn patron din Botoşani s-a ales cu plângere penală din partea inspectorilor Inspectoratului Teritorial de Muncă după ce a angajat oameni la negru. Inspectorii au verificat societatea Dan M. Lăcrămioara Întreprindere Individuală şi au descoperit opt salariaţi fără forme legale. Ulterior au formulat plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani.

like facebookPotrivit conducerii ITM, inspectorii au participat în acest an și la două anchete, împreună cu Direcția de Sănătate Publică.

În primele zece luni ale anului 2015, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă al Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoşani au participat împreună cu medicul de medicina muncii de la Direcţia de Sănătate Publică Botoşani la cercetarea a două boli profesionale la Societatea Comercială Mecanex, in cazul salariaţilor Sălceanu Dumitru şi Ionel T. Cătălin, angajaţi in meseria de turnător – formator, la secţia de turnătorie a unităţii, ca urmare a expunerii acestora la dioxid de siliciu”, se precizează într-un comunicat al ITM.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *