Modificări privind semnalizarea rutieră pe mai multe străzi din municipiu. Vezi noutățile!

masini parcate pe strada Marchian- BotosaniReprezentanţii Comisiei de sistematizare a circulaţiei au decis să facă câteva modificări în circulaţia rutieră din municipiul Botoşani. Astfel, pe Aleea Constantin Romano va fi montat un indicator de parcare concesionată, în timp ce la sensul giratoriu de la Alfa Land va fi amenajată o trecere de pietoni.  Asociația de proprietari 55 a solicitat închiderea circulației în pasajul de la Casa Cărții, însă comisia nu a fost de acord cu această propunere, fiind decisă doar montarea unor balustrade pentru protecția pietonilor care ies din bloc.

like facebookMembrii comisiei au mai decis să ridice restricțiilor privind bicicletele în Parcul Eminescu și Centrul Vechi. Pietonalul va rămâne, în continuare, restricționat pentru biciclete, însă se are în vedere, pe viitor, lărgirea pietonalului și constituirea unei piste speciale pentru bicicliști, a declarat Gheorghe Ursuleanu, membru în Comisia de sistematizare rutieră.

De asemenea, s-a propus și se va amenaja o pistă marcată special pentru bicicliști pe aleea de lână parc, pe la sere.

Biroul rutier a mai solicitat ca pe drumul vechi de la ieșirea din Suceava, respectiv șoseaua de centură, să fie montate indicatoare de Oprire interzisă, drum cu denivelări, restricții de viteză la 30 km/ oră, propunerea fiind aprobată.

În ședința de miercuri s-a aprobat și montarea unui indicator cu Oprirea interzisă pe drumul Războieni, precum și montarea de indicatoare de presemnalizare rutieră în toate intersecțiile de pe Bulevard și Primăverii, astfel încât șoferii să fie anunțați din timp de marcajele care urmează în intersecție.

Semnalizarea rutieră va fi și în cartierul Rotunda-Constantin Ganea, iar de săptămâna viitoare vor apărea și semnele de circulație din intersecția Bulevardului cu Sucevei, acolo unde a fost desființat sensul giratoriu.

Biroul Județean Rutier a cerut înființarea de drumuri secundare pentru atelaje hipo, dar s-a decis ca solicitarea să fie transmisă către Zona metropolitană.

 

One thought on “Modificări privind semnalizarea rutieră pe mai multe străzi din municipiu. Vezi noutățile!

  1. Bine ca au lasat biciclistii in parcu Mihai Eminescu, acum nu mai ai nici un lic unde poti scoate copii. Daca pana acum era interzis si tot erau accidente sa vedem de acum….cei care se ocupa de aceste lucruri oare nu au copii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *