Nova Apaserv vrea să pună contoare de apă cu transmisie radio la scările de bloc și case

contor apa radioSocietatea Nova Apaserv intenționează să implementeze un proiect care vizează înlocuirea contoarelor clasice de apă la scările de bloc și case cu contoare de apă cu transmisie radio, care permit citirea exactă a consumului de apă. Anunțul a fost făcut, marți, de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, care a spus că se caută o formulă de finanțare pentru această investiție.

like facebookCu alte cuvinte, se înlocuiește contorul actual cu un altul, iar cei de la operatorul de apă pot să îl citească de la distanță. Celui care este rău-platnic i se poate bloca apa fără să se intre în apartament”, a spus Sorescu.

Directorul societății Nova Apaserv, Gabriel Cârlan, spune că măsura va fi implementată mai întâi la nivelul scărilor de bloc și la case, după care, dacă se va găsi finanțare, ea va fi extinsă și în apartamente.

La nivelul scărilor de bloc expiră contoarele și vrem să le înlocuim cu contoare cu citire la distanță. Vrem să rezolvăm cu scările de bloc, după aia cu casele. Investiția ar urma să se facă pe o finanțare BERD. Numai pentru scările de bloc sunt necesari peste 200 mii euro”, a spus Cârlan.

Folosirea acestor contoare de apă cu citire la distanță permite evitarea fraudelor sau semnalarea consumurilor dubioase de apă. Nova Apaserv are în jur de 200 de procese cu rău-platnici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *