Sindicatele din educație propun modificări în calendarul mișcării personalului didactic. Vezi ce anume!

liviu axinte 1Sindicatele din învățământ solicită modificări în metodologia privind mișcarea personalului didactic dar și în cea privind acordarea gradației de merit. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, a declarat că există deja proiectele privind mișcarea de personal și acordarea gradațiilor de merit, însă sindicatele au făcut propuneri. Ei au cerut o schimbare a ordinii în care să decurgă mișcarea personalului didactic.

like facebookO solicitare a fost ca întâi să aibă loc rezolvarea restrângerilor de activitate și după aceea celelalte decizii, de exemplu de prelungire a activității unui cadru didactic pensionabil. Nouă ni se pare firesc ca înainte să fie rezolvate restrângerile la nivelul localității, după care școala să poată lua decizia de a prelungi activitatea cadrului didactic pensionabil. În principiu, propunerile noastre privesc ordinea în care să se deruleze etapele mișcării”, a spus Axinte.

O altă propunere făcută de sindicate este aceea ca decizia de menținere a cadrelor pensionabile în sistem să fie luată de Inspectoratul Școlar, nu de școală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *