Mesaj al femeilor liberale de Ziua Internațională a Luptei împotriva Cancerului la Sân

ziua de lupta impotriva cancerului de sanJoi, 1 octombrie este „Ziua Internațională a Luptei împotriva Cancerului la Sân”, iar femeile liberale din Botoşani au transmis un mesaj de conștientizare a importanței prevenției si diagnosticarii la timp a cancerului la sân.

Organizaţia Judeţeană a Femeilor Liberale Botoşani, al cărei preşedinte este Sînziana Secrieru, şi-a manifestat solidaritatatea cu toate femeile depistate cu cancer la sân şi le-a îndemnat să lupte, să nu se lase pradă acestei maladii grave. De altfel, însemnul luptei împotriva cancerului la sân este fundița roz, ce simbolizează speranța.

like facebook„Femeile trebuie să-și dea o șansă prin efectuarea anuală a unui control la sân. Depistată din timp și tratată, această formă de cancer poate fi învinsă, stă în puterea noastră să ne informăm și să informăm femeile din jurul nostru despre modalitățile în care pot fi descoperite primele semne ale acestei boli cumplite”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook.

La nivel național, femeile liberale doresc atragerea atenţiei asupra necesităţii unor politici publice coerente în domeniul prevenţiei în sănătate şi consultarea publică a asociaţiilor profesionale, ONG-urilor şi specialiştilor cu privire la Legea prevenţiei în sănătate.
Pe 1 octombrie, peste 70 de state ale lumii iluminează clădiri de referință în culoarea roz, simbol al luptei împotriva cancerului la sân.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *