Fost director al Nova Apaserv pus sub acuzare de DNA

Neculai Gheorghinca la DNA SuceavaContractul încheiat de Nova Apaserv pentru mutarea în sediul unde a funcţionat complexul comercial Tratoria aduce primele acuzaţii oficiale dijn partea procurorilor DNA.

Astfel, fostul director adjunct al operatorului de apă, Neculai Gheorghică, este acuzat de abuz în serviciu, conflict de interese, fals în declaraţii şi complicitate la trafic de influenţă.

like facebookPotrivit procurorilor, Neculai Gheorghincă conducea comisia de selectare a ofertelor pentru închirierea unui nou sediu de către Nova Apaserv. Acesta a favorizat abuziv firma Sc Tratoria Trade SRL, în condiţiile în care el era consilier juridic la această firmă, pentru a fi selectată, în condiţiile în care alte firme au venit cu oferte mai mici ca preţ. Operatorul de apă a încheiat, în iunie 2014, contractul pentru 5.900 de euro lunar în situaţia în care mai era o ofertă cu 4300 de euro.

Gheorghincă a ascuns că este angajat al Tratoria şi nu şi-a trecut în declaraţia de avere, pe anii 2013 şi 2014 faptul că este salariat al societăţii.

De asemenea la încheierea contractului între reprezentanţii Tratoria Trade SRL şi Gheorghincă a existat o înţelegere în sensul unui comision de 20% pe care firma îl dădea din valoarea contractului, iar directorul adjunct era un intermediar. Surse neoficiale susţin că acel comision ajungea la fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Florin Ţurcanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *