Beneficiarii ajutoarelor sociale își pot viza declarațiile necesare pentru EON la SPLAS

sediu eon botosaniBotoșănenii care trebuie să-și reactualizeze contractele cu EON și care sunt beneficiari de ajutoare sociale își pot viza declarațiile de venit la Serviciul Public Local de Asistență Socială din cadrul Primăriei Botoșani. Deși inițial s-a spus că nu există cadru legal pentru a le viza iar oamenii erau redirecționați către ANAF, directorul SPLAS Botoșani, Dorin Burlacu, susține că problema a fost rezolvată.

like facebookÎn ultimele două zile am primit un număr destul de mare de cereri pentru eliberarea adeverințelor. Având în vedere că ne blocăm activitatea și că procedura este greoaie, aceea de a întocmi un număr atât de mare de adeverințe, am ales varianta de a viza declarațiile lor care urmează să le depună după la EON. Vin direct cu declarațiile la noi, le verificăm și confirmăm dacă sunt beneficiari sau nu de ajutor social”, a spus Burlacu.

Botoșănenii cu venituri reduse, beneficiari ai tarifului social la energie electrică, trebuie să reactualizeze contractele la ordinul ANRE. Potrivit EON, tariful social  se  acordă numai pentru consumul realizat de  consumatorul casnic la locul de consum care este domiciliul stabil al acestuia, în condițiile în care consumatorul casnic solicită aplicarea tarifului social și are un venit mediu lunar pe membru de familie mai mic ori egal cu salariul minim pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului.

Declarația  pe  proprie  răspundere  privind venitul mediu pe membru de familie are valabilitate de 12 luni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *