O firmă acuzată de o evaziune fiscală uriașă ia un milion de euro de la UE

bogat cu bani multiO firmă din Botoșani care a fost implicate într-unul din cele mai mari scandaluri de evaziune fiscală instrumentate în ultimii ani de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Este vorba de firma Agremin Trans, controlată de omul de afaceri Constantin Dincă din Corni. Acesta a fost reținut, în luna decembrie 2013 pentru un prejudiciu estimat, în primă fază, la circa două milioane de lei, după ce, în perioada august- noiembrie 2013, ar fi vândut fără documente aproximativ 56.000 de tone de produse de balastieră.

like facebookOmul de afaceri nu a fost trimis, deocamdată, în judecată, însă în ciuda anchetei împotriva sa reușește să atragă o finanțare de peste patru milioane de lei.

Agremin Trans a depus și obținut finanțare pe un proiect depus în cadrul Programului Operaţional Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice ( POSCCE) 2007-2013. Firma care deține balastiera de la podul Siretului, la limita dintre județele Botoșani și Suceava, a primi bani pentru a cumpăra trei autocamioane 8 X 4 în valoare de 1,48 milioane de lei, două autocamioane 6 X 4 în valoare de 946.629 lei, dar și un utilaj pentru spălarea nisipului de 207.904 lei. De asemenea, cu bani europeni, Agremin Trans cumpără o wolă (încărcător frontal) de 769.689 lei și un excavator pe şenile de 782.959,50 lei.

Patron de balastieră reţinut pentru evaziune fiscală. Vezi cine este!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *