Medicii americani, a 15-a misiune în județul Botoșani. Ei vor face, în premieră anul acesta, și intervenții chirurgicale vaginale

medici operatie medical missionEchipa de medici americani Medical Missions revine pentru a colabora din nou cu medicii din Botoșani, duminica, 30 august, cu patru chirurgi și o echipa  întreagă de voluntari medicali care vor efectua  controale  medicale  și  intervenții  chirurgicale   gratuite,  în  colaborare  cu  medicii români.

Medical Missions vor face controale medicale și intervenții chirurgicale ORL, plastice, laparoscopice, si ortopedice cu precădere copiilor,  dar și  adulților  care au nevoie de aceste servicii  medicale realizate în mod gratuit. Anul acesta se adaugă intervenții chirurgicale vaginale la Maternitate, pe lângă intervențiile de la pediatrie și Spitalul Județean. Doctorii și ceilalți membri ai echipei vor face controale medicale generale și consultații pentru operații în cadrul clinicii ambulatorii timp de 5 zile începând de duminica, 30 August până joi, 3 septembrie, 2015 la secția de Pediatrie a Spitalului Judetean – fostul Spital de Copii.

like facebookDin echipă trebuia să facă parte și un chirurg generalist, din motive personale a transmis că nu poate ajunge pentru a efectua intervenții chirurgicale cu echipa de specialiști de la Spitalul Județean”, a spus Ioan Asaftei, director îngrijiri medicale.

Pacienții  se  pot  preînscrie  pe liste sunând la  secția de pediatrie  a  spitalului  pentru  a  fi programați  pe  zile,  sau  pot  veni  direct  la  control  în  timpul  misiunii.  Duminica,  30  August, pacienții se pot prezenta la clinica ambulatorie pentru control și consult de chirurgie la ora 12. De  luni  pana  joi  pacienții  se  pot  prezenta  la  clinica  ambulatorie  de  la  secția  de  pediatrie începând cu 7:30 dimineața.

Procedurile  chirurgicale  vor  fi  în  sfera  ORL,  reconstrucție  plastica,  chirurgie  generală laparoscopică, ginecologie si ortopedie. Procedurile ORL  si plastice se vor efectua la secția de Pediatrie a Spitalului, cele generale si de ortopedie se vor efectua la Spitalul Județean, iar cele ginecologice la Maternitate. În cadrul clinicilor ambulatorii zilnice se vor efectua demonstrații de igiena  dentara,   se  vor  distribui  instrumente  de  igiena  dentara,  posibil  ochelari  de  vedere,vitamine, jucării  pentru copiii care vin la control și alte astfel de donații. Doctorii de familie care au pacienți copii cât și adulți pentru Misiunea Medicala pot contacta secția de pediatrie a spitalului Județean Mavromati – fostul  Spital de Copii Botosani –  pentru a fi adăugați pe liste și programați pe zile. Inscrierea pentru consult si eventual operație se poate face  personal  sau  telefonic  la  0231  582290  interior  128  intre  orele  8-16  oricand  pana  la inceperea misiunii ( Sectia de pediatrie).

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *