VIDEO Acţiune a poliţiei pentru depistarea şoferilor care nu acordă prioritate ambulanţelor

masini de politie in trafic cu ambulantaPoliţiştii de la Serviciul Poliţiei Rutiere împreună cu reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă pentru prevenirea accidentelor în care sunt implicate autospecialele SJA.

like facebook Astfel, o ambulanţă a mers cu semnalele acustice deschise din staţie pe traseul Botoşani-Huţani şi retur. Autospeciala a fost urmată de trei maşini de poliţie ce înregistrau dacă şoferii trag pe partea dreaptă pentru a acorda prioriate.

În timpul acţiuni doi şoferi au fost prinşi încălcând normele legale şi s-au ales cu o amendă de 390 de lei precum şi cu permisul suspendat pe o perioadă de 30 de zile. Ambii şoferi s-au declaraţi nemulţumiţi de sancţiunile primite. Poliţiştii spun că astfel de acţiuni vor mai continua pe o perioadă de 30 de zile.

„Astăzi am desfăşurat o acţiune pentru prevenirea conducătorilor de ambulanţă în implicarea de accidente rutiere. Desfăşurarea în condiţii optime a Serviciilor Teritoriale de Ambulanţă presupune şi deplasarea într-un regim de urgenţă la destinaţia semnalizată, însă din păcate întâlnim conducători auto care ignoră semnalele acustice şi luminoase ale autospecialelor, motiv pentru care în anul 2015 am înregistrat 38 de accident cu implicarea ambulanţelor soldate cu cinci persoane decedate şi opt rănite rănite grav şi 32 rănite uşor. Astăzi am făcut traseul Botoşani-Vlădeni, pe drumul european 58 urmând ca cei care au fost opriţi pentru abateri să suporte o sancţiune de 390 de lei şi suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile”, a declarat Andy Barbacaru, ofiţer Serviciul Poliţiei Rutiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *