Apa mai scumpă la robinete din iulie. Vezi cu cât va creşte preţul apei!

robinet fara apa (1)Botoșănenii vor plăti mai mult, începând cu 1 iulie, pentru apa consumată. Consiliul Județean va veni în luna mai cu un proiect de hotărâre privind creșterea prețului la apă și canalizare pentru populație. Potrivit consilierului județean Dorin Ciuștea, prețul la apă și canal ar urma să fie majorat cu 5%.

like facebookAceastă creștere se bazează pe strategia de tarifare pe care noi ne-am propus-o să o discutăm la începutul anului în plenul Consiliului Județean și nu am mai discutat-o. Există o strategie de creștere a prețurilor aferentă contractului pe care l-am făcut cu BERD, dar chestiunea respectivă se limitează doar la condiționalitățile impuse de luarea acelui împrumut și nu de strategia pe care trebuie să o aprobăm în CJ”, a spus Ciuștea.

Reprezentanții Consiliului Județean spun că urmează să fie pusă în discuție strategia de tarifare și funcție de rezultatele financiare se va decide dacă la procentul de 5% se mai ia în calcul și ajustarea cu rata inflației.

În prezent, populaţia plăteşte 4,12 lei mc de apă, iar la canalizare se plăteşte 2,99 lei mc. Ultima majorare a preţului apei a avut loc în aprilie 2014.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *