Portariuc: Aș fi primul care m-aș înscrie într-un program de pregătire militară în sistem de voluntariat

portariuc ovidiu primarPrimarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că nu a avut privilegiul de a statisface stagiul militar obligatoriu, însă ar fi primul care s-ar înscrie într-un program de pregătire militară pe bază de voluntariat, dacă vârsta i-ar permite. Declarația a fost făcută de edil după ce în urmă cu câteva zile a propus reintroducerea stagiului militar obligatoriu pe o perioadă de șase luni ori demararea unui program de pregătire militară pe bază de voluntariat.

like facebookÎmi pare rău că legea s-a schimbat atunci și nu am mai avut posibilitatea. Mi-ar fi plăcut. Dacă aș fi avut vârsta necesară și ar fi asemenea posibilitate, de a fi voluntar pe o asemenea structură pe o perioadă de trei luni, aș fi primul care m-aș înscrie. Nu forțează nimeni pe cineva să vină să se înscrie. Cred că sunt numeroși tineri care își vor dori să facă parte dintr-o asemenea structură, nu doar pentru beneficiile personale pe care le-ar avea, ci prin faptul că vor fi pregătiți să ajute comunitatea, nu doar în caz de pericole majori ci și atunci când se produc anumite situații de criză”, a spus Portariuc.
El a afirmat că va veni cu această propunere, de demarare a unui program de pregătire militară în sistem de voluntariat în fața consilierilor locali.

Vrem să construim această structură pe structura Serviciului Voluntar de Urgență care poate fi îmbunătățit și acordate aceste facilități”, a adăugat primarul municipiului Botoșani.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *