Polițistul care a fost trimis în Congo pe banii lui a învins în instanță Poliția Română

ijp BotosaniUn ofiţer al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, care a fost pus în situația de a-și plăti din buzunarul propriu cheltuielile de deplasare la o misiune internaţională în Congo, a învins Poliția Română în instanță.

Ovidiu Cătălin Ştefănică a participat din octombrie 2010 şi până în aceaşi lună a anului 2012 la o misiune de menţinere a păcii sub egida ONU.

like facebookPe timpul misiunii a venit de patru ori în ţară şi a plătit din banii lui contravaloarea transportului, însemnând 5.919 dolari americani. Ulterior a dat spre decontare biletele de transport, însă a fost refuzat.

Răspunsul Inspectoratului General al Poliţiei Române a fost că a fost sistată decontarea către toţi poliţiştii participanţi la misiuni internaţionale sub egida ONU sau UE.

Reprezentanţii IGPR au susţinut că decontarea a fost posibilă numai până în anul 2010, iar de atunci se face numai militarilor, şi personalului civil al MAI. Practic tutoror persoanelor din structurile MAI, mai puţin poliţiştilor.

Ofiţerul a adat în judecată IPJ Botoşani şi IGPR precum şi MAI, iar judecătorii Tribunalului Botoşani i-au dat dreptate obligând IGPR să îi plătească contravaloarea drumurilor făcute până în Congo şi retur. Poliția Română a contestat sentința Tribunalului Botoșani, dar polițistul a câștigat, marți, procesul definitiv și irevocabil la Curtea de Apel Suceava.

EXCLUSIV Un poliţist trimis într-o misiune în Congo, pus să îşi plătească singur drumul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *