Un pianist grec va susține cursuri de măiestrie la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian”

Liceul de Arta "Stefan Luchian" BotosaniÎncepând cu data de 16 martie 2015, Liceul de Artă „Ştefan Luchian” va fi gazda unui curs de Master Class, susţinut de pianistul grec Pavlos Yallourakis. La cursurile de măiestrie pianistică vor participa atât profesorii, cât şi elevii de la liceele de artă din Bacău, Botoșani, Piatra Neamț și Suceava.

Pavlos Yallourakis este un pianist grec, născut la Atena, în anul 1974. La vârsta de şase ani şi-a început studiile muzicale în oraşul natal, continuându-le şi la Universitatea de Arte George Enescu din Iaşi, sub îndrumarea profesoarei Mihaela Constantin (1991-1992). În anul 1993 a obţinut diploma Conservatorului Naţional din Atena cu calificativul excelent, fiind apoi admis, în acelaşi an, ca bursier al statului francez, la Ecole Normale de Musique din Paris, clasa profesoarei Germaine Mounier. A obţinut numeroase premii la concursurile naţionale şi internaţionale, dintre care se remarcă Marele Premiu obţinut  în cadrul Festivalului Internaţional desfăşurat la Sofia, Bulgaria.

like facebookPavlos Yallourakis a înregistrat, pentru Postul Naţional de Radio din România, Concertul nr. 3 de Ludwig von Beethoven.

În anul 2002 a fost invitat ca membru în juriul Concursului Albert Roussel de la Sofia, iar în anul 2010 a participat ca membru în juriul Concursului „Maria Cherogiorgou” din Atena. Din anul 2000, a fost numit profesor asistent la clasa de pian a Şcolii Normale de Muzică Alfred Cortot din Paris.

Pianistul Pavlos Yallourakis a susținut cursuri de măiestrie, la Botoșani, și în anul 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *