S-au îmbogăţit repede, dar acum pierd totul! Bişniţari de maşini, executaţi de stat. Vezi topul celor mai mari datornici!

masini- targ auto BotosaniS-au îmbogăţit rapid câştigând mii de euro pe lună din vânzarea de maşini aduse din străinătate, însă acum sunt datori cu sute de mii de lei către stat. Este vorba de bişniţarii de maşini din Botoşani ce au fost prinşi de Fisc şi puşi la plata impozitelor şi TVA aferente sumelor câştigate. Zeci de persoane au fost obligate de finanţişti să se înregistreze cu tranzacţiile efectuate şi să plătească dările aferente, iar în cazurile cele mai grave s-a ajuns la sesizări penale pentru evaziune fiscală.

Cel mai mare bişniţar prins are de dat înapoi la stat aproape un milion de lei (echivalentul a peste 200.000 de euro), după ce a vândut, în ultimii ani, zeci de maşini. Pe locul doi se situează doi soţi care au de dat statului 777.604 de lei după ce au făcut o afacere în toată regula din aducerea din occident a maşinilor second hand. Cei doi au contestat suma în instanţă, iar procesul este pe rolul instanţelor botoşănene.

like facebookTot cu o sumă uriaşă de datorat s-a trezit şi un alt botoşănean ce se ocupa cu bişniţa de maşini. Acesta a fost pus la plata a 511.899 de lei, după ce s-a descoperit că nu a declarat nici o tranzacţie la Fisc, deşi a vândut zeci de autoturisme prin ţară.

Topul celor mai mari datornici este încheiat de un bărbat ce are imputată o sumă de 230.285 de lei, fiind prind de asemenea cu maşini vândute fără a înregistra operaţiunile.

Bişniţarii nu s-au oprit în a aduce maşini chiar şi cu riscul de a fi prinşi. Noua metodă folosită este aducerea autoturismelor la comandă, direct pe numele clientului final, astfel bişniţarul nu mai apare în acte şi nu i se poate imputa tranzacţia.

 

5 thoughts on “S-au îmbogăţit repede, dar acum pierd totul! Bişniţari de maşini, executaţi de stat. Vezi topul celor mai mari datornici!

  1. Va aflati intr-o grava eroare…masinile nu sunt aduse din afara „direct pe numele proprietarului”,ci sunt aduse din CLUJ si ZALAU,iar la vanzare se intocmesc facturi sau contracte de vanzare pe numele utilizatorului final!Pe cand inspectorii fiscali decid niste controale si la DOROHOI?Ati fi surprinsi sa aflati ca in acest micut oras sunt adevaratii samsari de masini cu vanzari care depasesc pe „campionii” din BOTOSANI!

    1. Numai 4-5 oameni au investit bani pentru a obtine un castig din afacerea cu masini in Botosani si nu au respectat legea?Sa inteleg ca toate masinile de pe Ocolitor Pacea sunt ale celor 4? Daca nu,pe cand un articol despre spagile primite de inspectorii fiscali persoane fizice ANAF, pentru ca ceilalti zeci,sute de bisnitari de masini sa nu fie pusi la plata sau le-au fost calculate sume simbolice?Poate se sesizeaza cineva de la Procuratura?!!!

  2. DAR DE DL DIRECTOR URSACHE ADRIAN DE LA ANAF NU SE SESIZEAZA DNA DE SPAGILE LUATE SA VADA CE VILA A FACUT ??????????????????

  3. mergeti voi astia care comentati sa stati cate o saptamana pe drumuri …cu risc si alte probleme….si nu mai mancati la cacat…cum munceste toata lumea asa muncesc si acesti oameni care castiga un ban cinstit…nu FURA…NU DAU IN CAP LA NIMENI….CA ALTI MAFIOTI ( PARLAMENTARI….PRIMARI SI ALTI JEGOSI )

  4. In marile targuei din tara Cluj Mures Oradea e plin de bisnitari de ani de zile care au facut averi uriase fara sa plateasca un leu impozit la stat cu toate ca revand la 100 de masini pe an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *