Salariile angajaților din Primăria Botoșani și direcțiilor subordonate nu sunt asigurate până la sfârșitul anului

Primaria BotosaniCheltuielile de personal nu sunt asigurate la Primăria Botoșani decât pe primele zece luni ale anului în curs. Potrivit reprezentanților municipalității, anul acesta cheltuielile de personal au crescut urmare a majorării salariului minim pe economie, începând cu ianuarie 2015, a creșterii salariilor personalului medical (la Spitalul de Recuperarea și Spitalul de Pneumoftiziologie), dar și a celor care lucrează în asistență socială, precum și a indemnizațiilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap. Acordarea, cu 1 ianuarie, și a unor drepturi suplimentare polițiștilor locali, dar și acordarea unor drepturi salariale câștigate în instanță de angajații Primăriei și direcțiilor din subordine vor cântări, de asemenea, la bugetul de salarii.

like facebookUrmare a unei decizii a Administrației Județene a Finanțelor Publice, prin care se stabilește nivelul maxim al cheltuielilor de personal aferent bugetului general centralizat al unităților administrativ-teritoriale, nivelul maxim al cheltuielilor de personal stabilit pentru municipiul Botoșani este insuficient comparativ cu totalul cheltuielilor de personal aferent tuturor bugetelor componente ale unității administrativ-teritoriale. Pentru anul 2015 necesarul cheltuielilor de personal pentru pe toate bugetele componente este de aproape 104.123 mii lei iar prin Decizia nr 1 din 2015, s-a stabilit nivelul de 98.138 mii lei, insuficient pentru acoperirea cheltuielilor de personal”, se precizează în proiectul de buget pe 2015, care urmează să fie discutat în ședința de Consiliu Local de joi.

Pentru asigurarea cheltuielilor s-au făcut demersuri la AJFP Botoșani pentru majorarea nivelului maxim stabilit pentru municipiul Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *