Bugetul la mila Domnului. Primăria Botoşani include în bugetul de dezvoltare o sumă care nu există

turnat asflat primaverii botosaniBugetul de dezoltare al municipiului Botoşani este o nebuloasă totală. Primarul Ovidiu Portariuc a explicat că în acest an componenta de dezvolatare al bugetului Primăriei este de 92 de milioane de lei.

like facebookDin acest total 44 de milioane de lei sunt pentru investiţii curente şi 38 de milioane de lei sunt pentru investiţii noi. La partea de investiţii noi, 16 milioane de lei, sunt puşi sub semnul întrebării, în condiţiile în care reprezintă o corecţie financiară pe proiectul de termoficare.

În cazul în care Guvernul nu va anula corecţia, având în vedere că sunt mai multe primării în această situaţie, se va diminua considerabil partea de noi investiţii. În paralel juriştii instituţiei au contestat în instanţă corecţia financiară, însă deocamdată judecătorii nu s-au pronunţat.

” Am speranţa că vom găsi o soluţie. Am făcut o contestaţie, mai sunt câteva oraşe în situaţia noastră. În cazul în care pierdem suntem nevoiţi să ne îndreptăm împotriva fostei administraţii pentru corecţia financiară aplicată”, a declarat Ovidiu Portariuc.

Edilul s-a plâns că este limitat la parte de dezvoltare de ratele pe care instituţia trebuie să le achite în urma creditelor contractate de fostul executiv.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *