Șeful ISU Botoșani, la prezentarea raportului de activitate pe 2014: Nu am reușit să înființăm echipaje SMURD la nivelul unităților administrativ-teritoriale

colegiul prefecturalInspectoratul pentru Situații de Urgență a prezentat, vineri, în cadrul Colegiului Prefectural raportul de activitate pe anul 2014, dar și activitățile desfășurate anul trecut de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Comandantul ISU, colonelul Radu Anton, a declarat că numărul de intervenții a pompierilor în 2014 a fost mai mare cu 14% față de 2013, botoșănenii solicitând serviciile ISU de 5.970 de ori, ceea ce înseamnă o medie de 16 misiuni de salvare pe zi.

Potrivit șefului ISU,  toate comunele din județul Botoșani au servicii voluntare, însă 64 nu au în dotare autospeciale de intervenție. 12 primării din județ au în dotare câte o autospecială, în timp ce alte trei primării au în dotare câte două autospeciale. Radu Anton a mai spus că multe dintre autospeciale nu pot fi folosite, întrucât primăriile nu au angajat șoferi.  

Nu am reușit să înființăm echipaje SMURD la nivelul unităților administrativ-teritoriale. Este o problemă în analiză atât la nivelul Consiliului Județean, cât și a unităților administrativ teritoriale și celorlalte instituții implicate”, a spus Anton.

pompieri la colegiul prefecturalPrefectul județului Costică Macaleți a felicitat ISU Botoșani pentru activitatea depusă anul trecut.

Am dorit să fim prezenți toți în cadrul unui Colegiu prefectural și ca un semn de apreciere pentru cei care lucrează în cadrul ISU”, a spus Macaleți.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *