Transportatori botoşăneni amendaţi pentru încălcarea legislaţiei muncii

protest transportatori1În perioada mai – iunie şi octombrie – noiembrie 2014, a avut loc la nivel naţional o Campanie privind respectarea de către transportatorii rutieri a prevederilor legale referitoare la încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă şi de odihnă a conducătorilor auto, respectiv a prevederilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă dispusă de către Inspecţia Muncii Bucureşti în colaborare cu Inspectoratul de Stat pentru Control în Transport Rutier.

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoşani au fost constituite echipe de control formate din câte doi inspectori de la compartimentele control relaţii de muncă şi control securitate şi sănătate în muncă care au desfăşurat acţiuni de control în trafic împreună cu inspectori de la I.S.C.T.R. conform tematicilor dispuse. Astfel, au fost executate un număr de 24 controale la societăţi care desfăşoară activităţi de transport având un număr total de 917 salariaţi.

like facebookÎn domeniul relaţiilor de muncă au fost constatate cu ocazia controalelor efectuate un număr de 45 neconformităţi faţă de prevederile legale, fiind dispuse un număr de 45 măsuri de remediere şi 14 sancţiuni contravenţionale din care 3 amenzi în valoare de 12.500 lei şi 11 avertismente.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost constatate cu ocazia controalelor efectuate un număr de 53 neconformităţi faţă de prevederile legale în vigoare, fiind dispuse un număr de 53 măsuri de remediere şi 53 sancţiuni contravenţionale  din care 3 amenzi în valoare de 14.000 lei şi 50 avertismente.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *