Un preot din judeţul Botoşani şi-a propus să hrănească toţi sărmanii din sat

preotO paine in fiecare zi pentru nevoiasii din sat – asa suna initiativa unui preot din judetul Botosani, care si-a propus sa hraneasca toate gurile sarmane din comuna Calarasi.

Acasa, parintele are si o mica ferma de gaini, curci, porci si iepuri. Dupa ce sunt sacrificate, animalele ajung pe mesele familiilor sarace din localitate. De sarbatori, acesta le-a pregatit si o mica surpriza enoriasilor.

preot2Ioan Padurariu este preot in comuna Calarasi de 10 ani. Nu e casa din sat in care sa nu fi intrat cel putin o data. Asa a ajuns sa stie greutatile fiecarei familii din parohie. De aici a venit si ideea proiectului sau. Acum, in fiecare dimineata, sarmanii vin la magazinul din sat sa ia painile oferite gratuit de parinte.like facebook

Constantin Luchian: „Un ajutor pentru noi familia. Nu pot sa cumpar o paine in fiecare zi din ajutor social.”

Ioan Padurariu, preot: „M-am gandit ca doar a-ti fi mila nu este de ajuns, ci trebuie sa iti faci mila cu dansii, asa cum a facut si samarineanul milostiv.”

Familiile cu multi copii, fara venituri, primesc si alt ajutor din partea preotului. In mica ferma numita sugestiv „Arca lui Noe”, prelatul creste pasari si animale. O parte dintre acestea ajung pe mesele nevoiasilor.

Lidia Padurariu, sotia preotului: „Toata e facuta de noi, pregatita in casa, cu ajutorul parintelui si a copiilor. Aici avem un compot cu caise, aici avem o conserva cu ardei si conopida.

Printre cei ajutati se numara si o familie cu patru copii, care locuieste intr-o camera a unui fost grajd. Nu au lumina, iar tatal munceste cu ziua.

In comuna sunt mai bine de 30 de familii cu probleme financiare, iar, de sarbatori, preotul le-a promis si alte daruri in valoare de 100 de lei.
Sursa: StirileProtv

2 thoughts on “Un preot din judeţul Botoşani şi-a propus să hrănească toţi sărmanii din sat

  1. Parinte fa o pomana si ajutal cu ceva si pe preotul din satul Ipotesti com. M. Eminescu ca a inceput sa blesteme un om sarac din sat pentru ca nu i-au dat destui bani la o inmormantare.

  2. În sfărşit, aud un lucru la care nu m-aş fi aşteptat. Credeam că aceste elemente au mână numai de luat, că nu-i mai satură dra…., dar s-a ivit şi un contraexemplu! La mai mulţi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *