Exclusiv! Familia primarului Ovidiu Portariuc vinde cea mai bună afacere pe care o deţine

Gheorghe PortariucTătăl primarului Ovidiu Portariuc este pe cale să încheie o afacere de milioane de euro. Gheorghe Portariuc se află în negocieri avansate cu trei investitori străini pentru înstrăinarea fermei pe care o deţine. Este vorba despre acţiunile societăţii Multiagra, ce gestionează peste 1000 de hectare de teren în zona comunei Vlăsineşti.

Gheorghe Portariuc (foto) a menţionat că se află pe ultima sută de metri cu negocierile, cu un investitor din Germania, unul din Irlanda şi unul din ţările arabe.

like facebookFermierul a menţionat că cine îi va da cel mai aproape preţ de cel cerut, va avea ferma. Acesta a mai adăugat că este dezamăgit de statul român care nu încurajează investitorii autohtoni dând exemplu subvenţiei pierdute pentru terenul ecologic precum şi promisiunile primului ministru neonorate privind plata unui avans a subvenţilor.

Lovitură grea pentru firma familiei Portariuc. Aceasta pierde o sumă fabuloasă

Tatăl edilului a mai ţinut să precizeze că în acest an a exportat produse ecologice de 1,6 milioane de euro, însă statul i-a pus mai mult piedici decât l-a ajutat. Cu banii obţinuţi de pe urma tranzacţiei vrea să deschidă o nouă afacere, însă se mai gândeşte dacă pe teritoriul României.

„Sunt în negocieri avansate cu trei investitori străini, unul din Germania, Irlanda şi din ţările arabe. negocierile sunt avansate, pe ultima sută de metri, care îmi dă preţul cerut de mine, îl dau. Este vorba de ordinul milioanelor de euro. Statul român nu are nevoie de investitori români. Eu am exportat anul acesta produse ecologice de 1,6 milioane de euro şi am primit doar bolovani în cap. Mi s-a anulat subvenţia pe 2011 şi 2012, acum Primul Ministru a ieşit public şi a spus că va fi acordat un avans la subvenţii şi eu le-am promis la oameni şi la băncă, însă nu s-a întâmplat acest lucru. Eu mă simt încă tânăr şi dacă nu voi mai putea investi aici o voi face în altă parte”, a declarat Gheorghe Portariuc.

Ultimul bilanţ publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor arată că firma Multiagra a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri de 4.625.627 de lei şi un profit de 72.093 de lei. Firma figurează cu 35 de salariaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *