Şeful Secţiei de Ortopedie a Spitalului Judeţean vrea încă o sală de operaţie pe secţie. Vezi motivul!

Radu Malancea in sala de operatie
medicul chirurg Radu Malancea

Şeful Secţiei de Ortopedie-Traumatologie de la Spitalul Judeţean, medicul Radu Malancea, susţine că una din problemele cu care se confruntă secţia pe care o conduce o reprezintă lipsa sălilor de operaţie. Secţia dispune doar de o sală de operaţie, iar medicul botoşănean crede că încă o sală ar scădea durata de aşteptare a pacienţilor până la intervenţia chirurgicală.

Deşi spaţiul pentru organizarea acestei săli există, dotarea este zero.

Noi nu mai avem într-o singură sală capacitate fizică de a ne dezvolta şi avem nevoie de a doua sală ca să creştem numărul de intervenţii chirurgicale şi să scădem durata de aşteptare a pacienţilor până la intervenţia chirurgicală. Din cauză că este o singură sală, fizic nu poţi să operezi. Nu eşti maşină de cusut. Este nevoie de o a doua sală pentru a intra în standarde„, a menţionat medicul ortoped.

Lipsa unor aparate medicale moderne reprezintă o altă problemă semnalată de şeful Secţiei de Ortopedie. Medicul Malancea a declarat că de cinci ani a solicitat un artroscop chirurgical, însă nu l-a primit nici la această dată. Potrivit acestuia, într-un spital nu poţi să faci performanţă fără medicamente sau, în cazul său, fără materiale de osteosinteză.

like facebookArtroscopul chirurgical ar completa paleta de patologie ortopedică la Botoşani şi chiar atunci aş putea să mă mândresc şi să spun că la Botoşani se poate face orice„, a menţionat Malancea.

Managerul Spitalului Judeţean, Corneliu Mihai, a promis că la 1 ianuarie va face demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru dotarea unităţii spitaliceşti cu aparatură medicală.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *