Un om de afaceri l-a felicitat pe ministrul Fondurilor Europene. Vezi de ce!

eugen teodorovici ministrul fondurilor europene2Un om de afaceri din Botoşani l-a felicitat, joi, pe ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. Valeriu Iftime, administratorul societăţii Elsaco, a avut numai cuvinte de laudă la adresa angajaţilor care lucrează în acest minister, afirmând că trăieşte în această economie de piaţă şi a văzut că în ultimii ani se iau măsuri excepţionale în Ministerul Fondurilor Europene.

Daţi-mi voie să vă felicit, sincer. Vreau să vă mulțumesc pentru ceea ce faceţi la Ministerul Fondurilor Europene. Mecanismul dvs. este teribil, cunosc câţiva oameni din acest minister, oameni tineri, extrordinari, de la care să învățăm„, i-a spus Iftime ministrului, la întâlnirea care a avut loc la Primăria Botoşani.

like facebookOmul de afaceri a adus în atenţia ministrului şi unele probleme. El a acuzat faptul că există anumite disfuncţionalităţi atunci când sunt nevoiţi să colaboreze cu administraţiile publice locale pe implementarea proiectelor cu fonduri europene şi este convins că această problemă ţine de salarizarea mică a personalului din acest sector de activitate.

Este o singură poveste care acum funcţionează greu şi cred că aici este o chestie care nu e de competenţa dvs., dar este o competenţă politică în sensul competenţei autorităţilor de implementare care sunt beneficiare, primării, consilii judeţene, şi nu e vorba de Botoșani, dar am văzut în ţară. Faptul că azi sunt în ţară proiecte care merg greu sunt nişte motive serioase. A doua problema este că interfaţa care lucrează, UIP-ul sau omul de la primărie nu au suficiente competenţe pentru că, în opinia mea, sunt prost plătiţi. Dacă vrem să populăm cu oameni deştepţi trebuiesc bani mai mulți”, a spus Valeriu Iftime.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *